3

7 Tips Om Een Tinder Gesprek Te Beginnen/ Starten

Wat stuur ik als Tinder openingszin? En wanneer stuur ik dit naar haar?

Ik heb zelf weinig inspiratie om een Tinder gesprek te starten.

Wat doe ik nu?

In dit artikel vindt je tips, suggesties en een checklist om de 'beste pick up lines' op Tinder te maken. 

Hieronder lees je de tips:​

More...

Je hebt een match met een lekkere chick. Nu moet jij haar een berichtje sturen... 

Wanneer stuur je haar een berichtje? Als je eenmaal een match hebt, dan maakt het niks uit wanneer je haar een berichtje stuurt. Je leest op verschillende websites dat het beter is om haar pas de volgende dag een berichtje te sturen.

Zo zou je niet wanhopig overkomen... Bullshit. Het maakt niet uit. Dus stuur gewoon je opener wanneer je zin hebt.

Dan nu de 7 tips voor je eerste berichtje. 

7 tips om een Tinder gesprek te beginnen

Allereerst 3 dingen die je kan gebruiken in je openingsbericht. 

1. Start het Tinder gesprek met...

De makkelijkste manier is om iets te schrijven wat je op haar profiel ziet.​

 • Iets wat je grappig vindt
 • Een gemeenschappelijke factor
 • Gewoon iets interessants

Op deze manier krijg je de meeste reacties van vrouwen. Zij realiseert zich dat jij de tijd hebt genomen om haar profiel te bekijken.

Je loopt op deze manier al een stapje voor op de rest die haar een standaard openingszin sturen.

Hier kom ik later in dit artikel nog op terug met de K.U.P.A.H. checklist voor Tinder berichten.

 • Let op: Als je te hard of te lang moet nadenken om haar een berichtje over haar profiel te sturen, dan zijn jullie waarschijnlijk toch geen goede match. Heb je dit probleem? Check dan de volgende tip.

2. Tinder complimentjes

Als je twijfelt over je berichtje, maak er dan altijd een eenvoudig compliment van. Bekijk haar foto’s eventjes. Wat valt je direct op? Of geef een complimentje over bijvoorbeeld haar zelfkennis in haar profieltekst. Simpel maar oh zo effectief.

Elke dame waardeert een complimentje, waardoor de kans dus groot is dat zij reageert. 

 • Pas op: Vermijd fysieke complimentjes. Zeg nooit hoe mooi je haar vindt. Dit zorgt ervoor dat ze minder interesse in je krijgt, omdat ze dat al zo vaak heeft gehoord. En lelijke matches geloven je niet..

Dit wordt onderbouwd met de grafiek hieronder uit dit onderzoek

Er is duidelijk te zien dat fysieke complimentjes een lager antwoord percentage hebben dan de algemene complimentjes. 

Dan nog iets. Ik hoor vaak dat je beter geen vragen kan stellen en alleen maar statements moet schrijven. Is dat echt zo? Daarover lees je meer in de volgende tip. 

3. Wel of geen vragen stellen?​

Vragen stellen is zeker niet verkeerd. Als je echter voor zekerheid wil gaan, stuur dan gewoon een statement. Als je toch een vraag wil stellen, vraag dan iets persoonlijks over haar. Alle vrouwen houden ervan om over zichzelf te praten.

 • Tip: Belangrijk is dat je oprechte interesse in je vraag hebt. Hiermee bedoel ik dat je geen standaard vragen stelt over waar ze vandaan komt bijvoorbeeld. ​

Er zijn ook 3 dingen die je niet wil doen in je openingsbericht op Tinder. 

4​. Een Tinder gesprek beginnen met een bijnaam?

Haar een verkeerde bijnaam geven is geen goed idee. Denk hierbij aan “schatje” of ”chick”. Als je haar een bepaalde bijnaam geeft dan komt dat op een natuurlijke manier uit het gesprek voort. 

Zo is de bijnaam uniek. Geef je haar een standaard bijnaam, dan krijgt zij de indruk dat zij een van de vele schatjes of chickies is.

Naast bijnamen heb je ook nog de zogenaamde "pick-up lines" of "kopie plak openers". Check daarover de volgende tip.​

​5. Voorkom standaard Tinder openers

Zoveel mannen sturen standaard inspiratieloze openers. “Hoe gaat het?”, “Hey” of iets wat hierop lijkt. De meeste mannen interesseert het van geen meter hoe het met zijn matches gaat.

Deze mannen denken dat je zo een gesprek MOET beginnen. Echter wek je op deze manier de indruk dat jij dit bericht naar elke match stuurt.

Waarom zou ze jou nu persoonlijke aandacht geven als jij die ook niet aan haar geeft?

​Er zijn echter wel creatieve standaard openers waar je je eigen variant op kan verzinnen. Aan het einde van dit artikel lees je er een paar. 

In dit artikel van versiercoach.nl zijn ook nog 7 awesome openingszinnen voor Tinder.​ Kunnen openingszinnen met een seksuele ondertoon ook?

6. Belegd broodje vs Seksuele opener

Als je uit bent op seks is dat prima. De match waarmee je praat heeft mogelijk dezelfde intenties. Een Tinder gesprek beginnen met een seksuele opener kan alleen echt niet.

De kans dat jij hierdoor snel een chick neukt, is nihil. Of dat je überhaupt nog een kans maakt bij die match, verklein je enorm.

 • Dat is hetzelfde als dat je een belegde boterham direct wil eten. Dat gaat gewoon niet. Je moet eerst het brood uit de kast halen. Een bord en een mes pakken. De boter en het beleg uit de koelkast halen. Je brood smeren en beleggen.

​Zo is het ook met Tinder matches, voordat je ze neukt.

Mocht het al wel zover zijn dat je een date gepland hebt waar je denkt seks te gaan hebben... Check dan eens dit awesome artikel van hoe je in 6 stappen beter in bed wordt. 

De stappen van het belegde broodje op Tinder.

 • Allereerst wil je aantrekkingskracht creëren.
 • Vervolgens ga je haar op haar gemak stellen.
 • Als laatste maak je je intenties duidelijk voor de eerste date. Dat is alles.

Ik wil er zeker van zijn dat jij na het lezen van dit artikel de beste openingsberichten zelf gaat maken. Je weet nu wat je wel en niet moet doen.

Echter om het gemakkelijker voor jou te maken heb ik een simpele checklist voor je opgesteld. Zo kun jij al je berichten checken of ze wel of niet goed zijn.

7. De K.U.P.A.H. Checklist Voor Tinder Berichten

De Checklist waar je jouw eigen Tinder berichten mee maakt of controleert.

 • Kort. Schrijf niet meer dan twee zinnen in je (eerste) bericht. Vrouwen zijn lui op Tinder en hebben een korte spanningsboog. Als het te lang is gaat ze het dus niet lezen.

  Daarnaast is de kans nog steeds groot dat ze niks terugstuurt op je eerste bericht. Het zou dus zonde van je tijd zijn om elke keer een lang bericht te sturen, terwijl een kort bericht net zoveel of zelfs nog meer succes heeft.
 • Uniek. Geef haar de indruk dat je creatief en een interessant persoon bent. Als ze de openingszin al kent dan is de kans groot dat ze niet reageert.

  De makkelijkste manier om uniek te zijn is door meer persoonlijke dingen te benoemen of haar naam.
 • ​Persoonlijk. Bekijk haar foto’s. Is er iets opmerkelijks of interessants? Probeer te raden wat voor een persoon zij is en maak statements over haar.

  Het maakt niet uit of je gelijk hebt, zelfs als je het compleet fout hebt is het niet erg. Vrouwen voelen de drang om jouw beeld van haar te corrigeren. Dat zorgt standaard voor een gesprek.
 • Amusement. Vrouwen willen plezier hebben op Tinder. Ben daarom speels en grappig. Een lach werkt altijd in je voordeel en maakt het gemakkelijk om het gesprek te starten.

  De mooie dames zijn niet wanhopig op zoek naar een vriendje op Tinder. Ze gebruiken het als amusement. Het is aan jou de taak om je matches in jou te laten investeren en jou te laten versieren in plaats van andersom.

  Tip: Maak een kort verhaaltje of grapje over haar. Ben wel voorzichtig aangezien vrouwen hier gevoelig voor zijn.
 • Herhaalbaar. Je gaat veel matches aanspreken. Het is daarom belangrijk dat het tijd efficiënt is. Stel een aantal regels op die niet alleen veel succes hebben, maar ook makkelijk zijn aan te passen. Het kost wellicht wat tijd om jouw beste openingsberichten te vinden.

Kies 5 verschillende openers en probeer ze allemaal op minimaal 10 matches.

Vergelijk daarna de resultaten en blijf de beste openers sturen. Ben je er wel bewust van dat niet alle zinnen hetzelfde resultaat opleveren. 

 • Gebruik de wat luchtigere openers voor lieve onschuldige matches. De wat krachtigere openers gebruik je voor aantrekkelijke modellen. Ontwikkel zo een favoriete opener voor elk type.

Ik heb deze checklist K.U.P.A.H. genoemd, omdat dat de combinatie van de eerste letters is. Zo is het makkelijker te onthouden. Check elk openingsbericht dat je stuurt met deze woorden: kort, uniek, persoonlijk, amusement, herhaalbaar.

Standaard Tinder openingszinnen:

Grappig:
 • Ik weet dat dit profiel nep is (naam), maar mag ik de echte naam van het model dat je hebt gebruikt voor de foto’s.
Gemeenschappelijke factor
 • (naam) we hebben dezelfde ….
Iets interessants
 • Ik weet niet wat het is (naam), maar je hebt iets interessants in je….
Compliment
 • De manier waarop je in je derde foto ….. (naam) is echt ….
Vraag
 • Heb je weleens …. (naam)
 • (Naam), wat heb je nog nooit gedaan en ga je vandaag doen?
Statement
 • (Naam), jij ziet er echt uit als zo’n typische …

Zoals je ziet zijn ze allemaal eenvoudig en met open gedeeltes. Dit heb ik speciaal gedaan, zodat je er gemakkelijk eigen varianten op maakt.

Wil je meer weten? Check ook eens de Tinder Handleiding: 11 Geheimen Om HETE Matches Te Krijgen.

Of heb je al een Tinder gesprek uit gaat lopen op een date. Check dan deze 10 tips voor een Tinder date/ ontmoeting​

Creëer veel awesome gesprekken en date de heetste vrouwen. Je gaat er versteld van staan wat er allemaal mogelijk is op Tinder....

  Versiercoach
   

  Click Here to Leave a Comment Below 3 comments
  Jos - 15 oktober 2016

  Hoi, ik bekijk en lees behoorlijk wat van jullie en als ik het goed heb bespreken jullie meer de dames van rond de 20 en 20+. Zelf ben ik inmiddels 41, hoe werkt het versieren van dames die dus 35+ of 40+ zijn?

  Reply
   Karel - 15 juli 2017

   40+ is ook 20+

   Reply
    Lerak - 8 juli 2018

    Scherp, Karel! Echt vreselijk scherp!

    Reply

  Leave a Reply:

  Send this to a friend

  Hee, lees dit artikel eens 7 Tips Om Een Tinder Gesprek Te Beginnen/ Starten!

  Dit is de link: /tinder-gesprek-beginnen-starten/