1

14 Leuke Tinder & Whatsapp Openingszinnen Voor Vrouwen

In dit artikel leer je:

 • Wat 14 briljante openingszinnen voor Tinder zijn die altijd een reactie krijgen. Geen gedoe meer met mannen die maar niet reageren of met slappe verhalen aankomen.
 • Waarom het slim is om af en toe als eerste tegen een man te praten. Doe dit niet en je zal altijd afhankelijk blijven van wat er op je pad komt.
 • Hoe je er voor zorgt dat je het gesprek gaande houdt. Ik geef je mijn drie beste tips om elke man om je vinger te winden…. Of beter nog: dat hij dat zelf doet.
 • Wat alle ingrediënten zijn om een perfecte openingszin voor Tinder te bouwen. Geen gedoe met standaard openingszinnen, maar een perfecte richtlijn die je kan volgen om er voor te zorgen dat je leuk en origineel overkomt.
 • …en nog veel meer.


Zo. Je hebt dus een leuke match op Tinder gescoord. Of je hebt het telefoonnummer van een man gekregen. En je bent er klaar voor om met hem te chatten.

chattenMaar de man in kwestie blijkt een luie donder. Ondanks jouw zorgvuldige instructies aan het universum om morgen een berichtje van hem te ontvangen, moet je nog steeds verstoken blijven van zijn aandacht.

Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Maar, waarom neem je dan zelf niet het initiatief?

Ik weet wat je nu denkt. “Ja, maar…. Als hij een echte vent is, zoekt hij zelf contact met mij.” En daar heb je volkomen gelijk in. Maar zeg nou zelf. Ook echte mannen hebben af en toe wat anders te doen. Misschien is het geen angst, en is hij een beetje druk.

Of misschien heeft hij je signalen niet goed begrepen. En denkt hij dat jij liever geen aandacht van hem ontvangt. Je weet hoe naïef en ronduit dom mannen zijn in het interpreteren van signalen van vrouwen.

Alsof je een olifant het alfabet laat oplezen.

Dus help hem een handje

handje-helpenDe vrouwen die uit principe geen openingszin naar een man willen sturen, zijn die zelfde vrouwen die mij e-mails sturen dat ze maar geen leuke man kunnen vinden. Soms is het even nodig om je over je ego heen te zetten, en er alles aan te doen om te krijgen wat je wilt. Als dit betekent dat je een berichtje moet sturen omdat een man even iets anders te doen had, dan lijkt me dat een kleine investering als achteraf blijkt dat hij de ware blijft te zijn.

In de tijd dat je de vorige alinea had gelezen had je hem al twintig openingszinnen kunnen sturen om zijn aandacht te trekken. Dus hup, waar wacht je nog op? Pak je telefoon en gooi je beste openingszin eruit.

Maar Tim, wat dan?

Ik weet dat je nu met een vertwijfelde blik je op je hoofd krabt, en naar je telefoon staart alsof het een heel moeilijk instrument is.

Dat weet ik omdat ik al jaren zowel mannen en vrouwen coach in hoe ze elkaar moeten versieren.

Newsflash: niemand vind het makkelijk

nieuwsflitsMaar als ze het trucje eenmaal door hebben, ontmoeten ze vrij snel de man die ze leuk genoeg vinden voor een relatie.

Het eerste wat ik vrouwen altijd vertel is dat het niet heel veel uitmaakt wat je zegt. Zolang je niet hele extreme dingen er uit flapt, zit je goed. Je hoeft ook niet met iets spectaculairs aan te komen. De man wil namelijk wat graag de taak om moeite voor je te doen en je te veroveren.

Hoe hij dat doet, is simpel. Hij doet lekker ingewikkeld. Bouwt de mooiste volzinnen, om die vervolgens naar jou te sturen. En vraagt je uiteindelijk mee op een date.

Het enige wat jij hoeft te doen is hem een berichtje te sturen wat het volgende bewerkstelligt:

 1. Je trekt zijn aandacht. Dit spreekt voor zich, lijkt me. Als je iemands aandacht niet hebt is een gesprek onmogelijk.
 2. Je laat merken dat je zijn aandacht wilt. Als je hem een gemeen berichtje stuurt, kan ik je verzekeren dat je er geen terug krijgt. Stuur je een complimentje, dan heb je die kans zojuist vertienvoudigd – mits je het spaarzaam doet natuurlijk.
 3. Je houdt het kort. Vanuit het niets je levensverhaal sturen is wat raar. Hoe uitgebreider het is, hoe meer hij er vanuit zal zijn gegaan dat je veel moeite voor hem hebt gedaan.
 4. Het is een sociaal intelligent berichtje. Je hebt zijn nummer of hem als match op Tinder, dus jullie kennen elkaar niet zo heel goed. Te positief te vroeg is niet goed, en hij zal gelijk doorhebben dat jij hem heel leuk vindt. En dan zal hij minder geneigd zijn om moeite voor je te doen.

Al met al is dit een flinke lijst van criteria…

grote-lijst… en ik begrijp dat dit misschien wat overweldigend lijkt. Geen nood. Ik heb een lijst met 13 leuke Tinder en WhatsApp openingszinnen opgesteld die aan alle criteria voldoen en die je zo mag knippen en plakken. Zo weet je altijd zeker dat je het juiste stuurt.

Maar voordat ik je de lijst met openingszinnen geef: let op. Ik heb al eerder wat artikelen gepubliceerd met openingszinnen. Om te voorkomen dat ik al te veel in herhaling valt, geef ik je hier de links zodat je daar ook even een kijkje kan nemen. Zo heb je altijd verschillende openingszinnen om uit te kiezen:

http://mannengeheim.nl/tinder-versiertips-voor-vrouwen/
http://mannengeheim.nl/openingszinnen-voor-vrouwen/

Zo. Klaar voor de lijst met openingszinnen?

Hier gaan we:

Openingszin 1: “Hey vreemdeling.

Simpel maar doeltreffend. Je erkent dat jullie vreemden van hem zijn, en hij zal niet kunnen wachten om daar verandering in te brengen. Daarnaast heeft het iets spannends voor een man, als een vrouw hem zo aanspreekt.

Openingszin 2: “Hoi, wie ben jij?

Als je dit via WhatsApp doet bij een man wiens nummer je hebt gevraagd, komt het natuurlijk knotsgek over. Doe dit dus alleen op Tinder, als je net een match hebt gemaakt. Je zegt: “Tim, dit is veel te simpel?” Dan zeg ik: “Klopt, en veel ingewikkelder hoef je het niet te maken. Hij doet de rest wel voor je.

Openingszin 3: “Nog gefeliciteerd met mij als Tinder match;)

Speels doch gezellig, ondeugend doch origineel. Deze openingskraker verzekerd je van een reactie van de match van je dromen.

Openingszin 4: “Doen, durven of de waarheid?

Als je bent opgegroeid in de tijd dat dit spelletje populair was op het schoolplein, vooral doen. Beter dan hem “eitje leggen” sturen als openingszin. Waarom dit werkt? Je openstellen aan vreemden zorgt ervoor dat je een betere connectie ervaart.

Deze zin werkt goed via WhatsApp omdat het voorkomt dat jullie in een saai gesprek vervallen. Ja, een saai gesprek is beter dan geen gesprek, daar heb je gelijk in. Maar als je origineel en grappig kan zijn in plaats van saai en stoffig, waarom zou je dat dan niet doen?

Openingszin 5: “Hoe zou je perfecte dag eruit zien?

Nogal een binnenkomer, ik weet het. In eerste instantie zal hij denken: “Wow, dat gaat snel“. Maar tegelijkertijd is zijn brein je vraag al aan het beantwoorden. Voordat hij het weet hebben zijn vingers een heel antwoord getypt, op verzenden gedrukt en wacht hij met spanning af totdat hij de vinkjes ziet ter bevestiging dat zijn pennenvrucht is aangekomen.

Openingszin 6: “Stel dat je morgen overal ter wereld wakker zou mogen worden, waar zou dat zijn?

Nog zo’n leuke binnenkomer. Deze vraag leent zich vooral voor een reactie die eindigt met “Jij?” Dus zorg ervoor dat je weet wat je terug gaat zeggen als hij er mee komt.

Openingszin 7: “Wat is de beste openingszin die je ooit hebt gebruikt om een vrouw te versieren?

In deze zin zit een uitdaging verscholen. Zo lomp dat zelfs een man hem wel moet opvallen. En als dat gebeurt, berg je dan maar. Hij zal die uitdaging zo snel aannemen dat het lijkt alsof hij een sprinter uit Kenia is die op de olympische spelen gaat voor het goud.

Openingszin 8: “Hey, ik weet niet of we matchen maar je lijkt me een leuke combinatie van stoer en zachtaardig.

Dit is een openingszin die gebruik maakt van cold reading. Je noemt twee eigenschappen die tegengesteld zijn, en daardoor daag je iemand uit om meer informatie over zichzelf prijs te geven. Ik zou je kunnen vervelen met de wetenschappelijke principes erachter. In plaats daarvan raad ik je aan om deze openingszin te gebruiken en je stopwatch te zetten, want ik beloof je dat hij binnen no time zijn best doet om met een snugger antwoord op de proppen te komen.

Openingszin 9: “Je hebt een leuk uiterlijk. Heb je ook een leuk innerlijk?

Een beetje kritisch, maar niet te veel. En kom op, het is Tinder. Heel logisch dat je wil weten of deze man niet alleen lijkt op David Hasselhoff, maar ook zo intelligent is. Dat snapt hij zelf ook wel.

Openingszin 10: “Jij lijkt me het type dat in zijn vrije tijd….

Het wetenschappelijk bewezen principe van de statement. In plaats van hem te overdonderen met een vraag waar hij het antwoord toch niet van weet, kan je net zo goed een aanname over hem doen en zien hoe hij reageert. Het briljante van een statement is dat hij niet kan wachten om je aanname te weerleggen. Dus verwacht een uitgebreid antwoord over hoe hij juist NIET aan paardrijden doet en waarom hij het stom vindt, of waarom hij het juist wel doet en het geweldig vindt.

Openingszin 11: “Wat was een band die je vroeger fantastisch vond maar nu een hekel aan hebt?

Laten we wel zijn. iedereen heeft zijn guilty pleasures. Die van mij is Britney Spears. Die van jou is ongetwijfeld nog erger. Nu alleen nog er achter komen wat die van hem is.

Openingszin 12: “Geloof je in liefde op de eerste swipe?;)

Weer zo’n speelse openingszin die je rechtstreeks kan knippen en plakken. Als hij hier niet om kan lachen, dan zou ik hem maar unmatchen. Maar in mijn ervaringen bij het coachen van vrouwen, zie ik eigenlijk alleen maar positieve reacties.

Openingszin 13: “Wat vind je zo leuk dat iemand je er midden in de nacht voor wakker kan maken?

Goede vraag, he. Het mooie is dat hij gelijk in zijn hoofd nadenkt over iemand die hem ’s nachts wakker maakt. En omdat jij het vraagt, als de mooie doch sterke onafhankelijke vrouw die je bent, lijkt het net alsof jij hem zelf net een beetje hebt wakker geschud.

Openingszin 14: “Wat is het meest avontuurlijke dat je ooit hebt gedaan?

Als je deze vraag aan hem stelt, breng je hem in de avontuurlijke sferen van zijn laatste… avontuur. Hierdoor wordt de kans groter dat hij op jou reageert. Want afspreken met een vrouw? Dat voelt als een heel avontuur voor een man.


Zo. Veertien openingszinnen voor Tinder of WhatsApp. Daar kan je wel even mee vooruit.

En omdat ik weet dat deze steengoed ga werken, wil ik je nog wat online dating tips meegeven om het gesprek gaande te houden. De eerste zinnen uitwisselen is nog maar het begin.

Hoe zorg je dat je zijn interesse vasthoudt?

Tip 1: Ga zo snel mogelijk voor de date

dateDe redenen hiervoor zijn simpel:

 • Als je hem ook maar een beetje aantrekkelijk vindt, kan je hem het beste gewoon een kans geven. Je hoeft niet met hem naar bed, je mag je gewoon excuseren na tien minuten als je het ongezellig vindt en als hij er niks van bakt op de date mag je hem gewoon afschrijven. Maar je voorkomt dat je jaren met iemand aan het chatten bent en dan op de eerste date er achter komt dat hij harder zuigt dan een kruimeldief.
 • Wanneer je een match hebt op Tinder die fantastisch lijkt, weet je nog niet hoe hij in het echt is. Dat weet je ook niet na 200 berichtjes. Of na 20.000. Iedereen kan de snelle jongen uithangen op Tinder. Dat wordt in het echt een stuk moeilijker.
 • Hoe langer je wacht, hoe groter de kans dat een andere vrouw met hem afspreekt en hij daarmee wat krijgt.
 • In het echt communiceren is heel anders dan via tekst. In haar boek “Alone Together” beargumenteert professor Sherry Turkle dat elkaar via tekst leren kennen niets meer is dan schijncontact, en dat het je vermogen om echt verbinding met mensen te maken vertroebelt.

Tip 2: Wees positief

positiefAls je mijn tips voor een goede profieltekst hebt gelezen weet je dat ik van een aantal dingen geen fan ben voor op je datingprofiel:

 • Lijstjes waarin je harde criteria stelt waar mannen aan moeten voldoen.
 • Verhalen over je rugzakje, traumatische dingen die je hebt meegemaakt en ander drama.
 • Ijskonijn-gedrag: positieve mensen vallen simpelweg veel meer in de smaak.

Deze principes gelden ook allemaal tijdens het gesprek. Ik kan je alle trucjes van de wereld leren, maar als je ze gebruikt om je lijstje van criteria te geven terwijl je vertelt hoe vorige week je kat is verdwenen, gaat het niet helpen. Zorg dus dat je positief bent en blijft, dan komt de rest vanzelf.

Tenminste, als je:

Tip 3: Begin niet over je werk, studie of andere saaie onderwerpen

Mannen zijn saaie Tinder gesprekken zat. Probeer dus leuke vragen te stellen. Wil je hier voorbeelden van? Kijk dan hier.

Zo. Hier kan je wel even mee vooruit.

Stuur je me een uitnodiging voor de bruiloft, en een geboortekaartje als jullie prachtige baby er is?

  Versiercoach
   

  Click Here to Leave a Comment Below 1 comments
  Anne - 5 november 2017

  Openingszin 1 werkt wel voor mij. Maar bij openingszin 2 ‘Hey, wie ben jij’?
  krijg ik (tot nu toe) altijd een reactie van het type : ‘Ja, ik ben dus Marco.’

  Dan weet ik nog niks en het schiet niet op. Zal die andere ook eens proberen.

  Tip 1 ‘Ga zo snel mogelijk voor de date’ heb ik geprobeerd op te volgen, maar dit ging bij de allereerste date meteen mis. Hij bleek een stalker en een creep te zijn, en daar kwam ik pas vlak voor de date achter. Hij had mijn nummer al, als ik had afgesproken, had ik zeker weten nog veel meer last van hem gekregen.

  Als iemand je nummer heeft, kan hij op internet gemakkelijk meer informatie over je vinden. Of je wordt anoniem telefonisch gestalkt. Maar als je eenmaal hebt toegestemd om af te spreken, blijven mannen continu om je nummer drammen is mijn ervaring. Heel lastig 🙁

  Zijn er manieren om te checken of iemand een griezel is?? Behalve Googlen, kijken op Facebook etc.

  Reply

  Leave a Reply:

  Send this to a friend

  Hee, lees dit artikel eens 14 Leuke Tinder & Whatsapp Openingszinnen Voor Vrouwen!

  Dit is de link: /tinder-whatsapp-openingszinnen/